Junkkarit Kainuun rastiviikolla sekä pyöräsuunnistusviikolla
SuunnistusJulkaistu: 11.07.2024 22.57

Junkkarisuunnistajat oli hyvällä edustuksella mukana 56. Kainuun Rastiviikolla Joutenlammilla. Neljä kisapäivää, välipäiville sprintti kisakylässä sekä pariviesti Vuokatissa. Joka päivälle löytyi onnistumisia sekä pientä hakua, kuten lajiin kuuluu.

Matti Alasuvannolla (kuva) oli varmaa suorittamista koko viikon ja yhteistuloksissa oli hienosti kolmannella sijalla sarjassa H35AL.

H40A Mikko Alasuvanto 22.

D12TR Milla Alasuvanto ja D40AL Suvi Himanka jäivät ilman yhteistulosta. Millalla jäi yksi rasti löytymättä ensimmäisessä kisassa ja Suvi aloitti rastiviikon vasta tiistaina.

Avoimissa sarjoissa suunnistivat Sandra, Aleksi ja Jari Himanka, Noora Hihnala, Anne Sipilä, Olli-Pekka ja Sirkku Kurikkala sekä Mikko ja Juhani Koutonen.

Välipäivän pariviesti suunnistettiin Vuokatissa opiston alamaastossa (hyppyrimäen juurella).

Mikko& Joni Alasuvanto sijalle 11.

Piia Laitala & Saku Alasuvanto sijalle 52.

Kainuussa kisattiin rastiviikon lomassa myös pyöräsuunnistusviikko.

Junkkarisuunnistaja Hannu Oja (kuva) edusti sarjassa H50.

Kaksi ensimmäistä osakilpailua pyöräiltiin Vimpelinvaaralla ja jälkimmäiset Joutenlammen maastoissa.

Ensimmäisenä kisapäivänä oli yhteislähtö ja jaossa SM-mitalit. Hannulla valitettavasti kalusto petti; emitag ei ollut kirjannut leimauksia ollenkaan. Tulos jäi siis saamatta.

Toisena päivänä Hannu suunnisti sijalle 2., jääden +41s päähän voitosta.

Kolmantena päivänä oli niin ikään vahvaa suorittamista ja sijoitus parani edellisestä. Tällä kertaa ei jäänyt voitto emitagista kiinni.

Viimeisessä osakilpailussa sijoitus oli 7.

Yhteistulosta viikosta ei valitettavasti tullut. Kokemuksena pyöräsuunnistusviikko oli ollut mieluisa.

Hannun kuva: Touho Häkkinen